Skip to main content

Resehälsokraven varierar från land till land. Du kan behöva vissa vaccinationer innan du reser till Brasilien, inklusive COVID-19-vaccin för alla äldre än två. För barn och vuxna bör du bära en skyddsmask när du är inomhus för att minska risken för exponering för damm. Nivå 4 Travel Health Notices gäller för Brasilien och andra länder där covid är ett problem. Kontrollera med din resebyrå för specifika krav, eftersom dessa krav kan skilja sig från dem som krävs i USA. Underlåtenhet att följa något av dessa krav kan resultera i nekad inresa eller tvingad återvändande till USA.

Vad man ska göra i Brasilien

De flesta besökare till Brasilien börjar sin semester i Rio, den vidsträckta kuststaden som rinner nerför granitbergssidorna till en lagun. Sockertoppen dominerar staden, och det kröns av Kristus Återlösaren, som du kan se från nästan vilken punkt som helst i Rio. Det finns dock några fler saker att göra i Rio, inklusive att utforska stadens museer, dolda vattenfall och sambaklasser.

I kuststaden Foz do Iguacu kan du besöka Unescos världsarv av fallen. Den här platsen är tillgänglig genom en rundtur i det omgivande området, men du vill tillbringa två dagar i parken för att verkligen uppleva fallen. Se till att undvika helikopterturer i fallen, vilket kan ha en negativ inverkan på miljön och besökarnas upplevelse. Tillbringa istället minst två dagar med att vandra och ta in områdets naturliga underverk.

Amazonas skogen

Amazonas regnskog täcker större delen av nordvästra Brasilien och sträcker sig in i Peru och Colombia. Det är den största tropiska regnskogen i världen och är världskänd för sin mångfald. Tusentals floder slingrar sig genom regnskogen, inklusive världens längsta flod, Amazonfloden. Utforska flodstäder som Manaus, som har 1800-talsarkitektur, samt Iquitos och Puerto Maldonado. Dessa charmiga städer är omgivna av orörd regnskog, och Amazonas floden gör ett stopp längs vägen.

Medan statligt sponsrade koloniseringsprojekt i Brasilien i stort sett har upphört, har privata aktörer fortsatt att uppmuntra avskogning och landrövande. Markspekulanter sponsrar migranter från städer i Brasilien för att bosätta sig i Amazonas. Dessa migranter gör intrång i inhemska och lagliga skogsreservat. Kolonisterna röjer mark för jordbruk och lämnar sedan över det till välgöraren som sponsrade deras satsning. Avskogningen påskyndades av motorvägen, som byggdes på en försvagad mark.

Stränder i Brasilien

Det finns många vackra brasilianska stränder att välja mellan. Om du letar efter avskilda, ökenliknande stränder, prova Bahia Beach. Denna strand ligger mitt i ett ökenliknande landskap och är en favorit bland naturälskare. Även om detta område är en del av en nationalpark, begränsar den brasilianska regeringen utvecklingen på stranden. Dessutom är brasilianare förbjudna att bygga strukturer på denna orörda strand. Dessutom har den lilla staden Jericoacoara gott om logi, restauranger och nattliv. Jeri Beach är också en populär plats för olika typer av kustaktiviteter. Sunset Dune är en favoritdestination för dem som vill njuta av hisnande utsikt över solnedgången och fånga den ”gröna blixten”.

En annan populär strand är Alter do Chao, en inlandsstrand som ligger cirka 80 km från regnskogsstaden Santarem. Detta gyllene paradis är perfekt för simning och vattensporter. Stranden är hem för Tamar-projektets högkvarter, som skyddar sköldpaddor och valar. Det erbjuder också en bekväm infrastruktur av värdshus och restauranger. För en autentisk brasiliansk upplevelse, se till att prova Moqueca, en berömd skaldjursgryta tillagad i terrakottagrytor.