Skip to main content

När du väljer en lagsport, leta efter ett lag som kräver minst 60 minuters måttlig aktivitet på träningsdagar och två timmars träning under matcher. Aerob träning stärker hjärtat och lungorna och förbättrar syretillförseln. Idrottare kan komma i form genom basket, fotboll, lacrosse, hockey, rodd och andra sporter som involverar aerob träning. De fysiska kraven för lagsporter inkluderar ett brett utbud av fysiska aktiviteter, såsom vandring, simning och cykling.

Träning

Innan du börjar med någon träningsrutin är det viktigt att värma upp och sträcka ut dina muskler. Gör uppvärmningsövningar i fem till tio minuter. Öka sedan långsamt aktivitetens intensitet. När du har uppnått önskad intensitet, kyl ner i fem till tio minuter. Utför stretchövningar för din överkropp. När du tränar, kom ihåg att andas naturligt och rör dig långsamt. Använd inte ryckiga rörelser, eftersom dessa kan belasta dina muskler.

En annan stor fördel med att träna är att bygga muskler. Fysisk aktivitet hjälper dig att känna dig piggare och minskar trötthet. Oavsett om du är tonåring eller äldre kan träning hjälpa dig att utveckla styrka och uthållighet. Även personer med en historia av hälsoproblem och fetma kan börja en träningsrutin. Här är några övningar att tänka på. Sätt sedan upp mål och belöna dig själv för vart och ett! En belöning kan vara så enkel som ett varmt bad eller en kopp ditt favoritkaffe.

En enkel teknik ökar dina chanser att lyckas. Var inte rädd för att ändra intensiteten på övningarna om du upplever smärta. Det vanligaste misstaget människor gör är att driva igenom smärta. Dessutom kan du inte bygga upp vanor genom att göra hårda träningspass hela tiden. Ett bra träningspass är en blandning av måttlig intensitetsövningar och vila. När du har lite extra energi kan du göra det oftare eller ännu svårare. Om du är nybörjare, träna på en träningsplan med stöd av din husläkare.

Välj aktiviteter som du tycker om. Om du hatar att träna är det osannolikt att du håller fast vid det. Hitta aktiviteter som du tycker om och som inte får dig att känna dig grinig. Gör träningen till en prioritet i ditt liv. Annars kommer du snart att tappa farten och falla tillbaka till stillasittande vanor. Det är det bästa sättet att undvika att hamna i samma träningsfälla. Men när du väl har satt upp en träningsplan är det mer sannolikt att du håller fast vid den.

Om du redan gillar att springa, kanske du vill överväga att öka avståndet och hastigheten på din rutin. Experimentera med hastighet och rutt för att se vad som fungerar för dig. Nyckeln till fitness är att njuta av träning så att det blir en vana. Det är också viktigt att börja smått. Börja med en övning med låg effekt och öka den sedan när du blir mer bekant med den. Med tiden kommer du att hitta en träningsrutin som du ser fram emot.

Bergsklättrare är fantastiska träningspass för hela kroppen. Du kommer att bygga upp dina armar, rygg, ben och kärna med dessa övningar. Mängderna kan ändras för att minimera belastningen på dina armar och handleder. Du kan också höja din kropp för att minska vikten på armarna och förhindra belastning på handleden. Du kan också modifiera bergsklättrare för att passa din nivå och undvika att belasta dina armar och handleder för mycket. Och glöm inte att inkludera ben och mage i dina träningspass!

Aerob aktivitet hjälper till att stärka hjärtat och lungorna. Aerobic övningar förbättrar också kroppens uthållighet. Du kommer att känna dig mer energisk och stark och din kropp kommer att bli starkare och effektivare på att pumpa syre. Många lagsporter kräver att deras spelare tränar i minst 60 minuter per dag på träningsdagar. Följande sporter kräver måttlig aerob aktivitet: fotboll, hockey, basket och lacrosse. Du måste öka din varaktighet och intensitet långsamt.

Träning gynnar också ditt humör. Regelbunden träning höjer ditt humör genom att förbättra din kropps förmåga att sova, samt stärka din självkänsla. Träning ökar endorfinerna, som minskar smärta och förbättrar vårt humör. Oavsett om din träningsrutin är ansträngande eller lågintensiv, är den fördelaktig för ditt allmänna välbefinnande. Träning förbättrar också din sömn och hjälper människor med mild depression och låg självkänsla.