Skip to main content
Allt möjligt

Använd kraftfulla CTA:er och SMS för att förbättra din e-postmarknadsföring

By 2023-07-29No Comments

När det kommer till e-postmarknadsföring och nyhetsbrev är det två viktiga komponenter som ofta förbises, nämligen CTA (Call-to-Action) och SMS. Dessa två verktyg kan vara avgörande för att förbättra din kampanj och öka interaktionen med din målgrupp.

Använd lockande CTA:er:

  • En välformulerad CTA i dina e-postmeddelanden och nyhetsbrev är avgörande för att uppmuntra dina prenumeranter att agera. Tydliga och kraftfulla fraser som ”Köp nu,” ”Anmäl dig idag,” eller ”Klicka här för att läsa mer” kan öka klickfrekvensen och konverteringsgraden ordentligt. Se till att CTA:n är tydlig, lättförståelig och gärna färgglad för att dra uppmärksamhet till sig.

Integrera SMS i din marknadsföring:

  • SMS-marknadsföring är ett effektivt sätt att komplettera din e-postkampanj. Genom att samla in mobilnummer från prenumeranter kan du skicka korta, relevanta meddelanden som påminner dem om kommande erbjudanden, evenemang eller utskick. Var noga med att inte överanvända SMS, utan håll dem relevanta och fokuserade på sådant som är till värde för mottagaren.

Anpassa din CTA för mobila enheter:

  • Eftersom många människor läser sina e-postmeddelanden och SMS på sina mobila enheter är det viktigt att dina CTA:er och länkar är responsiva och enkla att klicka på. Säkerställ att din e-postdesign är mobilvänlig och att CTA:erna är tydliga och lättåtkomliga på små skärmar.

Använd en digital plattform för dina nyhetsbrev

  • En digital plattform som du kan använda på flera olika enheter, som är användarvänlig, går att samarbeta på och som du får en smidig överblick genom, är en bra idé. Paloma är ett bra exempel på en sådan smart plattform. Med Paloma kan du designa snygga nyhetsbrev, schemalägga utskick, organisera din marknadsföring och mycket mer. E-postmarknadsföring blir så mycket enklare när du har rätt verktyg.

Testa och optimera:

  • Sist men inte minst, glöm inte att testa olika CTA:er och SMS-strategier för att se vilka som fungerar bäst för din målgrupp. 

CTA och SMS är avgörande verktyg inom e-postmarknadsföring och nyhetsbrev. Genom att använda övertygande CTA:er och SMS på rätt sätt kan du maximera interaktionen med din målgrupp och öka framgången för dina kampanjer. Var noga med att anpassa dina CTA:er för mobilanvändare och utför regelbundna tester för att optimera dina resultat.